Секс речник
Разнообразието от термини в областта на секса става все по-голямо и човек неминуемо се сблъсква с една или друга чуждица, било то гледайки еротичен филм, пазарувайки в секс магазин или разговаряйки интимно с новия си партньор.
Без съмнение много от тези термини звучат грубо, а някои дори отблъскващо. Нека не забравяме обаче, че сексът е част от нас и нашия живот и само от нас самите зависи как ще подходим към него. Апелът на Feel Talk Love е да позволим той да бъде чиста, интимна, любима и пълноценна част от нас. Затова нека изредените по-долу секс практики и термини ви послужат като компас по пътя към откриването на вашия любим интимен живот – вие решавате какво харесвате и какво не, какво практикувате и какво не, а този речник просто ви показва някои от възможните посоки.

Секс Речник – (не)познати термини в областта на секса, Feel Talk Love

Секс практики

Тук ще обърнем внимание на някои интересни секс практики, чието название може да срещнете не само в порното.

A

Anilingus (анилингус), от латински anus „анус“ и lingua „език“ – тази практика има още няколко имена, от които „rimming“ (в превод обкръжавам), „rim job“, „eating ass“ или „tossing the salad“. В нея единият партньор стимулира орално ануса на другия, като няма приет стандарт – дали жената ще обслужва мъжа или мъжът жената, е без значение.

B

Barebacking (беърбекинг, bare = гол, back = задна част) – e термин за секс без предпазни мерки. Оригинално обаче, изразът се е използвал за анален секс без предпазни средства между двама хомосексуални мъже.
BDSM (BD = Bondage and Discipline, DS = Domination and Submission, SM = Sadism and Masochism) – това съкращение обобщава практики, базиращи се на взаимоотношения доминиращ-подчинен партньор и обмен на власт. Обикновено доминираният бива доброволно вързан и ограничен в действията си, докато партньорът му има пълната свобода над него.
Bondage (бондидж, bondage = връзване) – е част от грубия секс и ролевите игри на доминиращ и подчинен партньор. Доминираният е вързан и ограничен чрез най-различни средства като белезници за ръце и крака, въжета, маска за очи, за уста или ограничители за цялото тяло. Така партньорът му получава пълна власт над него, а това увеличава възбудата и за двамата.

C

Coitus (коѝтус) – не че това е специална практика, това е просто медицински термин за полов акт между мъж и жена.
Cunnilingus (кунилингус), от латински cunnus „външни женски полови органи“ и lingua „език“ – отново вид орален секс, при който вулвата и клиторът на жената биват стимулирани с език. Често това се смята за подготовка за същинския секс.

D

Deep throat (дийп троут) – или още „дълбоко гърло“ е термин за оралната любов, при която мъжът вкарва пениса си дълбоко в устата на жената, чак до гърлото ѝ. Тази практика може да предизвика гадене у жената.
Dirty Talk – или „мръсно говорене“ е доста възбуждаща практика и за двата пола. Преди или по време на секс разменянето на реплики или по друг начин казано „мръсотийките“ имат за цел да възбудят партньора ментално (например чрез описване на сексуални желания или конкретно действие, което в следващия момент бихте предприели). Използвана правилно и без притеснение, тази практика може да въздейства моментално и с голяма сила.
DNA (dick in ass)– анален секс.
Double penetration (DP) – когато в жената проникват двама мъже едновременно – единият вагинално, а другият анално. Синоним, който може да срещнем на български, е „сандвич“.

E

Edging (еджинг, на ръба) – се практикува от мъже, които целенасочено контролират достигането си на оргазъм, като правят леки паузи по време на секса, за да може финалната кулминация да бъде по-силна.

F

Facesitting (фейсситинг) – практика, в която един от партньорите е “седнал” върху лицето на другия с цел орално задоволяване. Може да се практикува и от мъже, и от жени, като съответно и двамата стимулират интимните зони на партньора, включително и ануса.
Fellatio (фелацио) – орална любов, при която пенисът на мъжа бива стимулиран с устни и език.
Femdom (фемдъм), идва от female domination – това е практика в секса, в която водещата и доминираща роля е на жената. В същото време мъжът е изцяло подчинен на своята господарка, като този тип секс напълно съвпада с BDSM отношенията.
Fisting (фистинг, fist = юмрук) – представлява вкарване на цяла длан, свита на юмрук, във вагината или ануса на жената. Изисква много лубрикант и по-дълга подготовка. Съществува дори термин за вагина или анус, които са достатъчно широки за проникване с ръка: slurry bucket.

G

Gangbang (генгбенг) – тази практика включва множество участници. Във фокуса на сексуалния акт е само един човек. Например една жена, задоволявана от няколко мъже или един мъж, заобиколен и задоволяван от няколко жени. Gangbang-ът е често последван и от една друга практика – букаке или “бял душ”, която представлява групова еякулация върху един човек, най-често жена. Букаке идва от японски и обозначава ритуал, при който се е отдавала почит на жената и нейната плодовитост. В днешно време това е разпространен фетиш сред жените.

M

Money shot – е еякулацията на мъжа върху лицето на жената.

P

Pegging (пегинг, pegging = закотвяне) – това е термин, определящ аналното проникване на жената в мъжа. Обикновено жената използва специален колан за дилдо или вибратор (strap-on), с помощта на който да осъществи проникването в мъжа.
Petting (петинг, pet = любимец) – отнася се до отношения, много близки до същинския секс, като целуване, докосване, опипване, но без да се стига до полов акт.

R

Rusty trombone (rusty = ръждив, trombone = тромбон, меден духов музикален инструмент) – е поза, която комбинира rimming-а с hand job (ръчно задоволяване на мъжа) – жената възбужда орално мъжа отзад и едновременно с това стимулира пениса му с ръце. Тази поза има няколко възможности за изпълнение. В класическата поза trombone мъжът е изправен, жената е зад него на колене, а ръцете ѝ обгръщат тялото му, за да достигнат пениса. Когато ролите са разменени и мъжът е този, който стимулира дамата, позата се нарича rusty trumpet (trumpet = тромпет).

S

Snowballing (сноуболинг) – e вид секс игра, в която мъжът свършва в устата на партньорката си, като след това двамата си разменят спермата, докато се целуват.
Spanking (спенкинг) – или т.нар. напляскване по дупето е част от BDSM практиките. В класическата поза мъжът е седнал, а жената е легнала върху коленете му, докато той я наплясква.
Spit fuck – секс, в който вместо лубрикант се използва само слюнка.
Squirting (скуъртинг, squirt = пръскам) – това е термин за женската еякулация. При достигане на оргазъм или прекалена възбуда, от интимните части на някои жени изпръсква течност, което наподобява еякулацията при мъжете. Съществуват различни мнения относно състава на тази течност – възможно е да е урина в чистата ѝ форма или пък смесена със секрети от жлезите на Скийн. Тук става въпрос за течност, различна от тази, която овлажнява вагината по време на секс. Еякулация жената може да достигне не само чрез вагинален, но и чрез анален секс, petting или стимулиране на G-точката.

T

Tea Bag – в тази практика жената прави орална любов на мъжа, като поема скротума му в устата си. Това е доста чувствителна зона за мъжа и по този начин жената може да го стимулира по различни начини с устните или езика си, за да засили оргазма му.

Секс Речник – (не)познати термини в областта на секса, Feel Talk Love

Секс играчки

B

Butt plug (бът плъг) – това е секс играчка, която играе ролята на разширител за аналния канал. Като размер е по-малка от дилдото (виж долу) и завършва с широка основа, която да предпазва от нежелано навлизане на играчката надълбоко. Използва се за подготовка за анален секс или просто като допълнителен елемент към любовната игра.

D

Dildo (дилдо) – секс играчка, която за разлика от вибраторите не вибрира, но също наподобява формата на пенис. Дилдото може да е направено от различни материали като стъкло, силикон или метал и да се използва както за вагинално, така и за анално проникване (стига да има широка основа, виж Butt plug).

M

Magic Wand – e вибратор или масажор, стимулиращ клитора (по форма прилича на микрофон).

S

Strap-on – представлява колан с дилдо или вибратор, който жената може да си постави, когато иска да смени ролята си с партньора (т.нар. Pegging, който разгледахме по-горе) или да експериментира с друга жена.

Секс Речник – (не)познати термини в областта на секса, Feel Talk Love

И още…

В случай, че ти е любопитно и искаш да обогатиш още повече лексиката си в областта на секса, Feel Talk Love подбра няколко интересни сайта, които могат да ти бъдат полезни:
Pornopedia (английски)
Sex Lexikon (немски)
Allure (английски)
Приятно четене (и не само)! 😉
Feel Talk Love