Противоречиви са мненията относно аналния секс – някои го възхваляват като неизменна част от половия акт и източник на незабравими оргазми, други се мръщят само при споменаването му или мисълта за него, свързвайки го с нещо болезнено, неприятно, дори унизително.

Истината е, че стимулацията и проникването в ануса (дупето) са нещо изключително интимно, засилващо близостта между партньорите и утвърждаващо чувството на доверие. Аналният секс може да бъде особено възбуждащ и да доведе до много по-интензивен оргазъм както при мъжа, така и при жената. И освен това – той НЕ е еднопосочен! Анален секс не означава, че само мъжът прониква в дупето на жената. Не по-малко вълнуващо е и когато жената възбужда мъжа отзад и стимулира неговата Г-точка, простатната жлеза.

Все пак строга дефиниция за това, какво е секс и какво не е, няма. Колкото повече опознаваме партньора си, колкото повече разнообразие внасяме в сексуалните взаимоотношения, толкова по-голямо удоволствие изпитваме. Важно е просто да направим нещата така, че всичко негативно да бъде избегнато и да остане само чувство на пълно отдаване и споделена наслада. Вероятно няма да ви хареса от първия път. Но, ако сме честни, удоволствието, което сме изпитали и при първия „нормален“ секс, също няма общо с удоволствието от секса, който правим днес! Така че, нека се отърсим от всичко обидно, свързано с този вид секс и подходим към него като към още нещо вълнуващо, което да обогати сексуалното удоволствие и засили връзката с партньора. За тази цел първо ще разнищим най-често срещаните предразсъдъци, свързани с аналния секс:

◾ Анусът не е предназначен за секс

Факт е, че проникването на пенис в ануса на жената чисто биологически не е предвидено за размножаване. Но ако се замислим, сексуалният ни живот включва толкова още други практики, които не са пряко свързани с това, че няма причина да гледаме на аналния секс като на нещо различно. Така, както мъжът стимулира клитора на жената с устни и език или ръка например, така би могъл да го направи и прониквайки с пръст или пенис в ануса ѝ (виж също „Анален секс – мъжът води„, в частност откъде идва удоволствието). Жената пък би могла да допринесе за изключително сексуално удоволствие у мъжа, не само когато се фокусира върху пениса, но и стимулирайки простатната жлеза например. Това е възможно именно при анален секс.

◾ Аналният секс те прави гей

Основното удоволствие у мъжа, когато жената прониква в него отзад, идва от стимулацията на простатната жлеза – част от половата система на всеки мъж, чиято функция е да осигурява благоприятна среда за сперматозоидите. Стимулирането ѝ би могло да бъде еднакво приятно както за хетеро, така и за хомосексуален мъж, но в същото време не е задължително да бъде такова. Единственият начин да разбереш това е да си поговориш с партньорката си и да опитате или пък да я оставиш да действа, ако е решила да внесе този елемент във вашите интимни отношения. Фактът, че се отдаваш напълно на удоволствието, което жената е в състояние да ти достави, че ѝ гласуваш пълно доверие и я оставяш да поеме нещата в свои ръце (както и по време на фелацио например), в никакъв случай не те прави по-малко „мъж“, нито пък крие риск да започнеш да си падаш по мъже след това. Напротив, ще искаш нея още по-горещо, защото именно тя е била в състояние да те възбуди толкова силно. Пък след това си премини отново в „мъжката“ доминантна роля, ако това е израз на твоя характер. Това ще допринесе за още по-голяма отдаденост и страст и у двама ви.

◾ Аналният секс е мръсен

Правейки анален секс няма да се сблъскате с нищо „изненадващо“, когато сте отделили внимание на подготовката (виж „Анален секс – подготовката„). Ако ли пък имаш съмнения, че партньорът все пак би могъл да усети нещо, от което да му стане неприятно, просто го сподели с него и му кажи, че моментът сега не е подходящ за проникване там.

◾ Аналният секс боли

Не и когато сте се подготвили добре. Подготовката с масаж или анилингус е предпоставка за това аналните мускули да се отпуснат, а използването на лубрикант осигурява необходимата влажност и предпазва от наранявания. Колкото повече време отделите на подготовката, толкова повече вероятността от болка изчезва. Много е важно и ментално да насочиш фокуса си върху предстоящото удоволствие, близостта и доверието към партньора, вместо върху болката, която евентуално би могъл/могла да изпиташ. С практиката това така или иначе става автоматично. А между другото, не е изключено леката болка дори да те възбуди още повече!

◾ Жените не обичат анален секс (правят го само, за да угодят на мъжа)

Може би първият анален секс за жената не е по нейна инициатива, а по-скоро поводът действително е желанието на мъжа (той пък повлиян от порно филми или разкази на приятели). Има и достатъчно жени обаче, които възхваляват аналния секс като изключително възбуждащ и източник на разтърсващи оргазми, поради което си го „изискват“ като част от половия акт. От друга страна пък е възможно, поради една или друга причина мъжът да не харесва да прониква в жената отзад. Най-сигурният начин да разберете това един за друг е да си поговорите открито. Ако удоволствието продължава да бъде едностранно, то тогава е нужно да разберете защо това е така.

◾ Функцията на ануса се нарушава

Ако отделите необходимото внимание за подготовка, опасността от наранявания изчезва, а с нея и евентуално нарушаване на функцията на ануса след анален секс. По-редовната практика със сигурност свиква аналните мускули на това да се отпускат по-бързо, но това има значение само за половия живот и не пречи на физиологичната функция на ректума и ануса.

◾ Аналният секс е безопасен

Това е по-скоро положителен предразсъдък относно този вид секс. Знаем, че опасността от нежелана бременност тук е малка и съществува само, когато еякулат на мъжа попадне във вагината. Други, предавани по полов път инфекции обаче (например HIV), биха могли да се предадат и по време на анален секс. Ако не сте се изследвали и не сте напълно сигурни, че такава опасност няма, презервативът е задължителен. Също е важно да не преминавате от анален директно към вагинален или орален секс (фелацио), тъй като чревните бактерии биха могли да предизвикат инфекция у жената. Добрата хигиена на ръцете, както и на секс играчките също е задължителна.

И така, ако вече се замисляш дали да опиташ или пък практикуваш, но ти се иска да се запознаеш с някои тънкости, погледни и следващите статии с полезни подробности.

Feel Talk Love