Жена прави масаж на простатната жлеза

“Там може да ме пипа само уролог! И то само един път в годината!”

За много голяма част от хетеросексуалните мъже анусът е зона, отбранявана със зъби и нокти. До тук никой няма достъп, само в най-най-краен случай, когато по здравословни причини прегледът е неизбежен. Истината обаче е, че само на няколко сантиметра навътре от него се намира една от най-чувствителните ерогенни зони у мъжа – простатната жлеза, още известна като П-точка (Prostate, P-Spot) или мъжката Г-точка (male G-spot). Тя е част от мъжката полова система и има за задача да произвежда секрет, който осигурява благоприятна среда за сперматозоидите, съпровождайки ги по пътя на еякулацията. Секретът на простатата заедно със сперматозоидите (и още няколко други съставки) образува спермата.

Макар и една от най-чувствителните и възбуждащи зони, П-точката често е пренебрегвана поради стереотипи или психологически бариери. Напълно възможно е мъжът да се чувства некомфортно при идеята да остави своята партньорка да го изследва и да прониква на толкова чувствително място. Това би означавало да се предаде и отстъпи контрола изцяло на нея, което го прави уязвим. Друг стереотип, с който не малко двойки се сблъскват, е, че аналният секс автоматично превръща мъжа в хомосексуален. Но тъй като тялото на всеки мъж е оборудвано с подобен източник на удоволствие, може би не е редно да се отказва от него само защото съществува риск да му хареса. Това далеч не означава, че следващия път ще иска да го прави с мъж и жените вече няма да го привличат. Напротив, знаейки, че именно с тази дама е в състояние да изживее нещо толкова интимно, ще го накара да желае именно нея (и никой друг) още по-страстно. И не е нужно да губи достойнство, когато всичко е просто взаимно възбуждане и хубав секс. Да не говорим, че някои уролози дори препоръчват масаж на простатата като средство за по-добър сексуален живот.

Преди да разгледаме по-подробно начините, по които П-точката би могла да бъде стимулирана по време на коитус, нека се ориентираме нагледно къде точно се намира тя и как да я достигнем.

Простатата – мъжката Г-точка, Feel Talk Love
Мъжка полова система

Простатата се намира непосредствено под пикочния мехур и обгражда уретрата. На няколко сантиметра от ануса, прониквайки с пръст през него, се усеща от страната към корема като по-овална, около 2 кв.см голяма област с по-грапава повърхност от стените на ректума.

Може да бъде стимулирана по два начина – външно, чрез нежен масаж с пръсти на мястото между ануса и тестисите (т.нар. перинеум), и вътрешно – чрез анално проникване, което сега ще разгледаме подробно.

Знаейки, че предстои подобна интимност, е важно да се подготвим не само ментално, но и от чисто хигиенична гледна точка. Някои практични съвети за това как да го направим са описани в статията “Анален секс – подготовката”.

Оттук нататък написаното е насочено към женската аудитория, тъй като в случая жената е тази, която води. Но е важно и мъжът да се запознае с детайлите – това ще му помогне да погледне по-положително и може би предразположи да експериментира.

Простатата – мъжката Г-точка, Feel Talk Love

Как да го предразположиш?

Като за начало, нека той се отпусне и освободи от евентуално вътрешно напрежение – за тази цел, накарай партньора си да легне по корем и започни с масаж на тялото – врата, гърба, бедрата, прасците, ходилата, вътрешната част на бедрата. Прокарвай ръце по цялото му тяло (знаем, че цялото то представлява една огромна ерогенна зона), наклони се близо до него, накарай го да усети твоята чувственост. Така му показваш, че ти си изцяло отдадена и искаш да му доставиш истинско удоволствие, а той от своя страна ще се почувства по-спокоен и готов да изживее нещо хубаво. Вземете си време, нещата ще се случват бавно и постепенно.

Следващата стъпка е да отпуснеш дупето, както и областта на ануса, преди да преминеш към проникване. За тази цел, накарай го да свие единия си крак така, че да се разтвори тазът и масажирай с длани двете бузи на дупето, редувайки повече и по-малко натиск. Преди да преминеш към масаж на ануса, вземи лубрикант на силиконова основа, за да осигуриш необходимата влажност и предпазиш партньора от наранявания. (Също така, маникюрът ти трябва да е много къс, за да избегнеш неприятно за мъжа драскане.) Ако си използвала масажно масло или олио за масажа на тялото преди това, важно е да НЕ продължиш да масажираш областта на ануса с него, защото консистенцията му се нарушава при по-интензивно триене, а и също се намалява чувствителността. Лубрикантът на водна основа пък не поддържа дълго време влажността. И така, сипи от силиконовия лубрикант в шепа и обилно го нанеси в областта, която ще продължиш да масажираш. Сега събери длани и започни да масажираш партньора между бузите на дупето му сякаш потриваш ръце една в друга, упражнявайки лек натиск върху бузите на дупето навън, все едно се опитваш да го отвориш. С пръстите на ръцете продължи в тази насока – опитвай се леко да разтваряш дупето и премини постепенно към ануса. С бавни кръгови движения на палеца масажирай областта на отвора. Включи и палеца на другата ръка и редувай двете ръце с масажни движения, отпускащи и разтварящи областта на проникване.

Сам по себе си, анусът представлява ерогенна зона (както при мъжа, така и при жената). Освен масажът с ръце, друг вариант за подготовка е оралната му стимулация – анилингус. Без значение дали със или без проникване след това, анилингусът може да бъде много възбуждаща практика. Особено приятно е, когато сте прави – тук отново можеш да започнеш отдалече – с нежни целувки по гърба, след това да продължиш надолу към кръста, можеш да прокараш ръцете си отпред към пениса, без да го докосваш. Целуни партньора си точно под бузите на дупето, към вътрешната част на бедрата, насочвайки се бавно към ануса. Когато стигнеш до там, с бавни кръгови движения с език стимулирай ануса, подобно на масажните движения с палеца. Можеш да редуваш повече натиск с по-нежни целувки. Прокарвайки ръка между бедрата на партньора към половия му орган отпред, ще го накараш да тръпне в очакване да бъде докоснат там – това е идеална предпоставка за продължение с орална стимулация отпред (фелацио) или с проникване в ануса.

Простатата – мъжката Г-точка, Feel Talk Love

Проникването

И така, стигнахме до съществената част, а именно проникването.

Ако искаш да направиш масаж на простатата с ръка, осигури отново достатъчна влажност с лубрикант и накарай партньора си да легне по гръб – така ще ти е най-удобно да усетиш жлезата с пръст. Опипай първоначално със средния си пръст къде точно трябва да проникнеш, мушни го бързо и го остави за около половин минута неподвижен. Така ще дадеш възможност на партньора си да свикне с усещането и да се отпусне още повече. Напипвайки жлезата, масажирай я с бавни кръгови движения, а после я потупни няколко пъти с върха на пръста си (подобно на движението с показалец, когато искаш да повикаш някого към себе си). Продължителността на този масаж ще бъде индивидуална – следи неговата реакция и прецени кога е време да спреш. Ако извадиш пръста си, недей да го вкарваш прекалено скоро отново, защото анусът инстинктивно се е стегнал и вторият път ще бъде болезнен. Трябва да мине време (генерално да сте включили тази практика в интимните ви взаимоотношения), преди партньорът ти да е в състояние без проблем да се отпуска, когато усети, че ти искаш да го стимулираш отзад.

И така, сега възбудата у мъжа е толкова силна, че той копнее за внимание върху половия му член (така, както при жената се възбужда клиторът, когато мъжът прониква отзад). Така че с другата ръка би могла да галиш гърдите и корема му, насочвайки се постепенно към гениталиите. С масаж на тестисите, корпуса и главичката на пениса (при желание в комбинация с фелацио) възбудата у него нараства неимоверно. Ако усетиш, че остава малко време до кулминацията, извади пръста си, за да му дадеш възможност да се фокусира ментално върху пениса – стимулацията отзад би могла да бъде разсейваща (неприятна) в този момент. Сега очаквай той да изригне в може би още по-интензивен оргазъм от обикновено.

Другият начин да стимулираш П-точката е като използваш секс играчки, предназначени за анален секс (анална броеница, дилдо, вибратор). Оставяш “помощничката” да те замести в проникването, а ти разполагаш с две ръце, които да използваш за останалата част от тялото на партньора си.

А що се отнася до различните пози, тук може изцяло да се отдадеш на експерименти с твоя партньор и да опитате всяка друга поза, която ви харесва – той легнал по гръб/корем, той прав, а ти клекнала зад или пред него, той на четири крака. Ако този вид секс стане част от вашата интимност, ще го включвате без проблем, когато и да решите по време на половия акт.

Простатата – мъжката Г-точка, Feel Talk Love

Възбужда ли се жената?

Трябва да споменем, че аналната стимулация при мъжа не афектира само него, а рефлектира и върху неговата партньорка. Когато жената прониква в мъжа, не може да се каже, че чисто физически се стимулира някоя част на тялото ѝ, така че да се засили нейната възбуда. Удоволствието обаче, което тя извлича, е на ментално ниво и е достатъчно, за да усили сексуалното ѝ желание (а както вече знаем от статиите за женската възбуда и оргазъм, ролята на менталната възбуда при жената е огромна).

В случая, тя силно се влияе от това, че би могла да предизвика у мъжа толкова голямо удоволствие, че той да я желае още повече, че доверието между двамата е достигнало върховна степен, че тя може да е в ролята на “определяща играта”, без да губи усещането за мъжествеността на партньора си. Това от своя страна ѝ дава сигурност да опита и сподели с него още вълнуващи секс практики.

И така, знаейки, че стимулацията на простатата би могла да усили интензивността на мъжкия оргазъм, можем да си обясним и аналогията с Г-точката при жената. Не е ли страхотно, че и двата пола разполагат с толкова чувствителни места и взаимно биха могли да ги изследват? Ето идея за нови върхове, към които да вървим заедно.

Feel Talk Love