Афродизиак шоколад
Дали в по-силна или по-слаба форма сексуалното желание (либидо) ни съпровожда в живота и на първо време се определя от половите хормони, които на свой ред действат върху нервната система. То е признак на желанието ни към партньора, но определя също и степента на удоволствие, която извличаме от сексуалния акт.
Важно е да знаем, че такова нещо като “нормално либидо” не съществува, просто няма как да се определи обективна норма. Либидото зависи от редица фактори, които са строго индивидуални. Затова в стремежа си да повлияем на желанието си в една или друга посока, ние трябва да вземем под внимание всички тях. Така например не бива да пренебрегваме душевното си състояние (стрес или спокойствие), вътрешната си нагласа (обичам секса или се срамувам), отношението към собственото тяло (харесвам се или пък не), както и физическото здраве (редовен спорт или заседнал живот с лоши навици). Всички тези условия се отразяват на нашето либидо.
В тази статия Feel Talk Love ще ви предостави информация за стимуланти от природата, които в допълнение към гореспоменатите фактори могат да ви помогнат да засилите сексуалното си желание в случай, че почувствате изхабеност по отношение на секса и искате да ѝ противодействате. Така наречените афродизиаци (носещи името си от гръцката богиня на любовта, Афродита) представляват вещества от природата, за които се твърди, че засилват либидото. За разлика от класическите фармацевтични продукти като виагра и левитра, чието въздействие е по-скоро техническо (бърза ерекция и повече издръжливост), афродизиакът въздейства цялостно, стимулирайки и душевна наслада от секса.
Преди да се впуснем в подробности обаче е важно да кажем, че въпреки естествения си произход, тези вещества могат да имат нежелани странични ефекти. Не забравяйте да се консултирате с личния си лекар, служителите в аптеката или билковия магазин, от които ги закупувате, за да сте сигурни, че те са подходящи за вас.
И така, ето какво бихте могли да опитате:

Афродизиакът – естествен стимулант на сексуалното желание, Feel Talk Love

Билки

Множество билки имат свойството да увеличават половите хормони при мъжете и жените, да стимулират кръвообращението в половите органи, а от там и да повишават сексуалното желание. Такива например са:
 • Мака
  Високопланинско растение, виреещо в Перу, чийто корен се изсушава и стрива, за да достигне до нашите ширини под формата на хранителна добавка в био магазина. Твърди се, че влияе положително върху либидото на мъжа като усилва ерекцията му, а спермата е значително по-качествена, докато жената се радва на увеличен брой полови хормони.
 • Йохимбе
  Вечно зелено дърво в централна Африка, чиято кора е един от най-старите и силни афродизиаци в природата, известен още като естествена виагра. Тази билка стимулира кръвообращението в областта на таза и активизира нервната система. Усилва кръвния поток към половите органи, като при мъжа удължава ерекцията, усилва чувствителността на пениса, което прави половия акт по-стимулиращо изживяване. Комбинацията с кофеин трябва да е умерена, тъй като той усилва въздействието ѝ.
 • Бабини зъби
  Едногодишно тревисто растение, срещано в Южна България и по Черноморието, както и на други топли места по света. Данните за влиянието му върху тестостерона при мъжете са противоречиви, но пък има проучвания, които доказват положителното въздействие върху либидото и при двата пола.
 • Индийски женшен
  Една от най-важните билки в традиционната индийска медицина, използвана за повдигане на либидото и повишаване на плодовитостта както при мъже, така и при жени.

Афродизиакът – естествен стимулант на сексуалното желание, Feel Talk Love

Подправки

Подправките са най-лесните за намиране афродизиаци и най-лесно приложимите. Влияят върху хормоните, нивата на стрес и енергия, а от там и върху сексуалното желание. Част от универсалните подправки като мента, розмарин, босилек и кимион се смятат за ефективни стимуланти, които въздействат цялостно на тялото, като го успокояват и възвръщат баланса в него. Други пък имат по-силно влияние конкретно върху либидото, а именно:
 • Канела
  Улеснява притока на кръв към ерогенните зони. Използва се при проблеми с еректилната способност на мъжа.
 • Джинджифил
  Леко лютив и с по-екзотичен аромат, джинджифилът е подправка, която повишава потентността и сексуалното желание и стимулира кръвообращението в тазовата област. Освен като подправка, се продава и като корен (в тази му форма най-често се хапва настърган с мед).
 • Бергамот
  Мощен афродизиак за жени. Въздействието му е по-скоро в посока разкрепостяване и отхвърляне на негативни емоции.
 • Лют пипер
  Известен с това, че подсилва всички сетива у човека. Загрява силно тялото и кръвообращението в него, а към мозъка се подава сигнал за освобождаване на ендорфин, хормона на щастието.
Няколко идеи за рецепти с афродизиращи съставки може да откриете на https://www.delicious.com.au/.

Афродизиакът – естествен стимулант на сексуалното желание, Feel Talk Love

Аромати

Всеизвестен факт е, че приятният аромат привлича и е предпоставка към „химията“ между двама души. Възприемайки ги чрез обонянието си, повечето аромати с афродизиращо действие успокояват периферната нервна система и пренасочват енергията към сексуалните центрове. Под формата на етерични масла можете да ги намерите в аптека или дрогерия. Но преди да прибегнете към употребата им е важно да се запознаете с условията за безопасност, тъй като неправилното им прилагане може да доведе до нежелани алергии, изгаряния и възпаления. Що се отнася до начините на използване – тук бихте могли да опитате с арома-лампа, напоени пръчици, собственоръчно приготвен парфюм или друга козметика. Под формата на масажно масло ароматите също биха могли да разкрият възбуждащото си действие.
 • Пачули
  Храстовидно растение от тропическа Азия, източник на масло със сладък и дървесен аромат. Освен за ароматерапии маслото може да се нанася и върху вагиналната лигавица за повече чувствителност и влажност, като се смесят 2 капки от етеричното масло с 10мл базово масло от жожоба.
 • Лавандула
  Това е един от тези аромати, които въздействат и на мъже, и на жени. Лавандулата е известна с успокояващото си действие, намалява стреса и въздейства на нервната система.
 • Иланг иланг
  Ароматът на това дърво е силен афродизиак, който е превърнат в символ на любовта и чувствеността. Вдишването му води до лека еуфория.
 • Жасмин
  Жасминът също се слави като мощен афродизиак, като ароматът му е със сладка и флорална нотка. Освежаващият му мирис е харесван  от мъже и жени, а освен че повишава либидото, влияе и върху енергичността и бдителността.
 • Шафран
  Маслото се добива от семената на шафрановите минзухари и няма толкова нежен аромат – смесица между мед и тютюн, но за сметка на това увеличава многократно сексуалното желание. Под формата на подправка се слави като най-скъпата такава поради прецизността, която изисква добивът ѝ.
И така, тук изредихме само някои възможности за пробуждане и засилване на сексуалното желание. Следвайки приложените линкове можете да намерите по-подробна информация относно свойствата и начина на употреба. Тъй като либидото на всеки от нас е строго индивидуално, въздействието на афродизиаците не би могло да се обобщи за всички. Ето защо е хубаво да опознаваме своята собствена сексуалност – само така ще успеем да я направим щастлива част своя живот.
Feel Talk Love