Ако трябва да сме честни, когато минеш покрай секс магазин, усещаш ли желание да влезеш в него и да разгледаш? “SEX SHOP” свети с огромни букви в червено и денем, и нощем, тъмни стъкла с други мигащи синьо-червени надписи те карат да си мислиш, че влезеш ли, ще попаднеш в долна дупка на разврат и поквара. Последното нещо, което си представяш, минавайки покрай входа е, че вътре е възможно да намериш любим предмет, който да засили онази любов и онова приятно чувство от интимността – със себе си и с партньора.

Не е случайно, че онлайн пазарът за секс играчки набира огромна скорост в последно време. Тук можеш в домашна, уютна обстановка да разгледаш, да си помислиш, да си представиш и да поръчаш. Пакетът пристига без подател, като подарък от непознат. Но все пак, ако за пръв път решаваш да поразгледаш онлайн, вероятно ще попаднеш на стоки, които ще те шокират и убият приятното чувство, с което си подходил/а в началото. Ако това се случи, дай си малко време и опитай пак – секс играчките, както името подсказва, са за игра. За удоволствие. За разузнаване, експериментиране, споделяне. Вярно, подобни форми не се срещат в природата, но пък може би ще ни помогнат да я опознаем по-добре?

Секс играчки, Feel Talk Love

Предпочита ли жената вибратор пред секса с мъж?

Преди да се впуснем малко по-дълбоко в шарения свят на играчките за възрастни, нека уточним нещо по въпроса с вибраторите. Някои мъже са склонни да мислят, че щом приятелката им притежава вибратор или дилдо с размер и функции, превъзхождащи в пъти техния полов орган, то тя няма как да предпочита секса с тях пред усамотяване със силиконовия си любим. Но както вече не веднъж сме казвали, интимността със себе си е нещо различно в сравнение с тази с партньор. Това важи както за мъжете, така и за жените. Ако когато е сама, жената “си помага” с вибратор или дилдо,  то това далеч не означава, че в тези предмети тя търси заместител на секса с харесван от нея човек. Вярно, няма естествен пенис, който да е извит така, че да достига директно Г-точката и да е толкова релефен, че всяко влизане и излизане да докосва и най-труднодостъпните нервни окончания в интимната ѝ област. Но затова е създаден изкуствен такъв, който от една страна доставя това удоволствие на дамата, от друга обаче НЕ замества истинския сексуален контакт с мъж. Напротив, помага ѝ да опознае себе си и да разбере какво ѝ харесва, за да е в състояние да “навигира” мъжа при нужда. А нежността, силата, прегръдките, смяната на пози, свързването на ментално ниво с човека до нея са нещата, които така или иначе правят секса толкова (допълнително) вълнуващ.

Затова нека не гледаме на тези форми като на непобедима конкуренция, а извлечем максимална полза от тях. Стига да искаме и да се отворим към подобен тип игри, бихме могли да внесем много разнообразие в интимността с партньора. Именно този тип играчки ще разгледаме тук – тези, които са подходящи за двама.

Секс играчки, Feel Talk Love

Секс играчки за двама

Практически всяка играчка би могла да влезе в роля, когато сте двама. Но нека разгледаме няколко примери за такива, които са изключително подходящи за едновременната стимулация както на жената, така и на мъжа по време на секс.

  • При първия модел (1) едната част е предназначена за влагалището, където от една страна стимулира Г-точката на жената, а от друга масажира пениса на мъжа, проникнал в нея. По-тънката част пък е разположена върху главичката на клитора и с вибрациите си допълнително усилва насладата у дамата. Този вибратор се среща в различни форми (например с по-тънки и плоски страни), като някои от продуктите са оборудвани и с дистанционно управление, така че всеки един от вас, щом пожелае, би могъл да смени ритъма на вибрациите от разстояние.
  • Вторият модел (2) разполага с разнообразни форми на приложение. Тук стимулацията може да бъде за клитора, тестисите, зърната на гърдите, входа на влагалището, перинеума. Крачетата и главичката на вибратора се управляват по отделно, което позволява различни комбинации на вибрираща сила. Картинка с разнообразните приложения бихте могли да намерите към самия продукт на страницата на някой секс шоп.
  • Пенис пръстенът, още известен като пенис ринг, също би могъл да има вибрираща функция. Най-често той е направен от разтеглив материал, който лесно се слага около основата на еректиралия пенис и ограничава отдръпването на кръв от него. Така кръвта в пениса се задържа по-дълго, което увеличава продължителността на ерекцията. Вибрациите пък допълнително стимулират клитора на жената и допринасят за повече наслада и у двамата.

Секс играчки, Feel Talk Love

Играчки за анален секс

Ако сте любители на аналния секс, то със сигурност има играчки, които бихте могли да включите в любовния акт, за да увеличите удоволствието от него. Правилната подготовка тук е от голямо значение – от една страна личната хигиена, от друга предразполагането на партньора (масаж, анилингус). Това, което бихте могли да изпробвате, е:

  • Анален разширител (1) с най-различни размери, между които можете да избирате според опита си. Тези форми са подходящи за подготовка на мускулите преди анален секс. Поставянето е по-деликатно, тъй като широката част трябва да премине през тесния анален отвор, но намиращ се вече вътре, аналният разширител попада в подходящата за него форма на ректума и със задния си край допринася както за възбуждащо стимулиране на аналната област, така и за нейното отпускане (разширяване) – идеална предпоставка за аналния секс след това. Разликата с аналното дилдо (виж по-долу) се изразява в това, че разширителят е по-къс и притежава разширение в задния край, което не позволява да бъде “всмукан” от ректума и да изчезне във вътрешността на тялото. Така бихте могли да го носите и сами в ежедневието, ако желаете да тренирате аналните си мускули (например за 30 минути докато шетате вкъщи, като подготовка за вечерния секс).
  • Анален вибратор или дилдо – тук формите са разнообразни, като това, за което трябва да внимавате, е липсата на гореспоменатата разширена част в задния край – не изпускайте от контрол играчката, за да сте сигурни, че няма да бъде засмукана в тялото. Това може да бъде много опасно.
  • Броеница или топчета (2), които позволяват постепенно проникване. Броеницата е дълга, с кръгли, свързани една с друга форми, всяка от които е малко по-голяма от предходната. Влизайки постепенно топче по топче, тя допринася за това мускулите бавно да се отпускат, готови да поемат следващото “ниво”. С топчетата принципът е подобен, тук просто няма степенуване на големината.

Всяка от тези играчки би могла да се използва и в комбинация с вагинален секс като допълнителен стимулант за двамата партньори. Броеницата например, когато е у жената, освен че стимулира нея самата, допринася и за по-различното усещане у мъжа. Прониквайки отпред, той усеща релефните ѝ форми, а още по-голямо удоволствие и за двама ви би било, ако един от вас реши рязко да изниже играчката по време на акта.

 

 

Секс играчки, Feel Talk Love

Играчки от домашния секс шоп

С известна креативност една част от тези “инструменти” от магазина бихме могли лесно да заместим и с неща, които най-вероятно вече се намират някъде у дома. Ако желаете да завържете очите например, бихте могли да използвате маската, с която спите, шал или вратовръзка. Може да играете с усещане за топло/студено, използвайки сгорещено масажно олио или бучка лед, или пък метален предмет, който сте поставили в камерата за 10 минути преди срещата. Ако преминете обаче към стимулация на вътрешни органи (влагалище, ректум) с домашен предмет, е изключително важно да осигурите повърхност, която не би предизвикала наранявания или други инфекции. Тук задължително използвайте презерватив. Една от причините за съществуването на специално предназначени за това секс играчки е именно тази, че не само тяхната форма, но и материалът, от който са изработени, са изпитани и специално пригодени за контакт с интимната област. Повече подробности относно състава и поддръжката на играчките може да намерите в статията “Секс играчки – материали и хигиена”.

И така, ако сте се ентусиазирали и искате да опитате нещо ново, всичко е във вашите ръце! Експериментирайте, потърсете какво харесвате вие и човекът до вас и се наслаждавайте на откритията си!

Feel Talk Love