Знаем вече кога и защо е добре да си говорим за секс с партньора си – имаме фантазии, които искаме да изживеем с него, искаме да разчупим рутината, усещаме наличието на някакъв проблем или просто искаме да достигнем нови измерения на сексуалното удоволствие. Но КАК да го направим? Има ли възможно най-удачен вариант, при който да не рискуваме нито да засегнем другия, нито пък да оставим недоизказани най-важните неща?

Ако все още не сте достигнали свободно ниво на комуникация по тези въпроси, тук ще намерите няколко идеи за това как да подходите деликатно, да разберете повече един за друг и по този начин да се доближите заедно до така жадуваните върхове в интимните ви отношения.

КАК да засегнем темата секс с партньора – идеи, Feel Talk Love

Вземане и даване

Не можеш да очакваш от половинката си да се старае и да иска да угоди изцяло на твоите желания, без ти да направиш същото. Постави ти началото. По време на секс например отделяй периодично някой и друг момент за изследване на това какво точно се харесва на партньора ти. При орална любов попитай конкретно „Така харесва ли ти? Как искаш да те целувам, покажи ми“, когато сменяте пози „Харесва ли ти, когато сме прави, къде най-много ти харесва, така харесва ли ти?“, на другата сутрин или среща „Хареса ли ти миналия път, когато…?“. Тези въпроси не само ще ти помогнат да разбереш нещо за другия, но и ще ти дадат възможност да споделиш собствените си предпочитания, защото най-вероятно същият въпрос ще бъде зададен и на теб.

Също така, пробвай някоя вечер фокусът да бъде изцяло върху половинката ти – направи така, че тя да се почувства ухажвана и да се отдаде напълно (с нещата, които знаеш, че харесва – вана, масаж, секси бельо, порно, любима поза или секс практика). Но нека усеща, че ти наистина искаш да доставиш пълно удоволствие, защото това е важно за теб. Тогава няма начин тя/той да не пожелае да се отблагодари със същото. Ако ли пък не стигне сам/а до този извод, то тогава попитай в удобен момент „Искаш ли утре да сменим ролите, аз ще ти кажа как…“. Това ще разпали и двама ви, без риск от наранено его.

КАК да засегнем темата секс с партньора – идеи, Feel Talk Love

Игри / Приложения

На някои от вас може пък да им допадне да говорят по тези теми под формата на игра и по този начин да разчупят леда. Било то например с пускане на листче в чантата/портмонето на партньора с някоя „мръсотия“, която искаш да направиш с нея/него, било то с ползване на приложения, които да развинтят фантазията ви и да ви накарат да споделите нещо още по-интимно. Приложението на порно режисьорката Erika Lust XConfessions например ви дава възможност да лайквате независимо един от друг различни секс фантазии (от секс в гората до групов секс) и когато имате „match“ да си ги обсъдите (или пък приложите). Дори и някои от предложенията на Erika да не ви допаднат, самият факт, че ще ги обсъдите открито един с друг, вече засилва сексуалната тръпка между вас. Приложението Intertwine пък ви провокира в продължение на 10 дни с нещо ново, което да изпробвате с партньора – още една възможност за споделяне на предпочитания. В Истории ще намерите още подробности за него. И друга идея – четвъртък вечер може да е вечер на желанията и всеки да има право на едно желание, свързано със секса – „Веднъж аз, веднъж ти“. Възможностите са много, само да поискате!

КАК да засегнем темата секс с партньора – идеи, Feel Talk Love

Подарък

Отдавна ти се иска да изпробвате нещо, но ти е трудно да го опаковаш в думи – в такъв случай може да го поднесеш под формата на подарък. Ако мъжът например се възбужда от това да гледа жена си докато тя се самозадоволява, то тогава би могъл да я изненада със секс играчка за нея, която да пожелае да изпробва следващия път, когато правят секс. И обратно, ако на жената ѝ харесва например пенетрация отпред и отзад едновременно – би могла да подари на партньора си играчката, с която иска това да се случи. Бельото, което иска той да носи, аксесоарите, които я възбуждат, книгата, която иска той да прочете.

Експериментирайте. Дайте свобода на креативността си и сами ще се убедите, че „разговорите“ на тема секс могат да бъдат нещо изключително вълнуващо.

Feel Talk Love