Сутрин – пълнозърнесто мюсли с обезмаслено мляко и евентуално плодове. Но в никакъв случай бял хляб! Кафе за тонус или черен чай, може и студен душ преди това. Зелен чай през целия ден. В обедната почивка плуване или курс по йога. А в събота ми изтича фитнес картата, така че задължително отивам. Кой спорт е най-подходящ за развиване на здраво тяло, издръжливост и освобождаване от стрес? Какво всъщност най-много обичам да правя и мога ли да го включа в програмата си така, че хем да постигна желаните резултати, хем да ги постигам с кеф?

Отвсякъде бълват съвети за това, как да се храним, как и какво да спортуваме, кои места да посетим, как да постигаме физически и душевен баланс, как да бъдем по-щастливи. Една тема обаче, която е неотлъчен и ежедневен спътник на всеки един от нас, достигнал полова зрялост, умело се пренебрегва. Толкова важна и изключително определяща за това дали се чувстваме добре – физически и душевно. Това именно е сексът.

Ето как често изглеждат нещата на повърхността: Ако чуеш мъж в разговор с приятели, то той, разбира се, прави супер секс. Бройката е показателен критерий за това. Ако чуеш жена в разговор с приятелки, то нейният мъж е най-добрият (поне в началните етапи на връзката). Но дали тя, с ръка на сърцето, е истински задоволена, това си остава нейна дълбока тайна. Нито приятелките разбират, нито мъжът ѝ.

Защо рядко говорим за секс в дълбочина? Защо не навлизаме в детайли? Не търсим обратна връзка и дори пред себе си не можем да бъдем откровени? Защото това е нещо, което всъщност отдавна е регламентирано, знаем как работи (само от опит!) и няма нужда да се губи време в занимаване с този въпрос – нали ще остане прекалено малко за всичко останало, изредено по-горе!

А сексът всъщност е неизменна част от съзнателния ни живот. Нарича се още полов живот. Пренебрегвайки секса, пренебрегваме този живот. На всеки от нас му се иска да е добър в леглото. Да дава и да получава това велико удоволствие от секса. Но колко от нас всъщност са се занимали по-сериозно с тази тема и са се замисляли, че може би това, което познават, не е всичко? Може би има още емоции – по-възбуждащи и по-вълнуващи, още усещания, които спират дъха ни. Може би трябва да излезем от рамките на класическите порно филми и да се обърнем съзнателно първо към себе си, за да разберем, какво ни харесва и какво не, как обичаме да бъдем докосвани, целувани, възбуждани, как и кога достигаме до връхната точка – оргазъм. А после да се опитаме да разберем противоположния пол – неговите чувства и желания. Без да си мислим, че всъщност ни е ясно, защото реално само в редки случаи той/тя наистина ни го е казвал/а. И всичко това с цел да превърнем интимните си взаимоотношения в истински пълноценни такива, източник на щастие. Гаранция за по-добър живот след това няма. Но със сигурност погледнат през друга призма, ако денят ни започне така:

Сутрин – оргазъм. Пълнозърнесто мюсли с обезмаслено мляко…

Feel Talk Love