Вероятно имаш вече наблюдения над мъжкия свят и неговите предпочитания (не само сексуални), прочела си някои интересни статии и книги за психологията на мъжете или пък си имала рядката възможност да си поговориш с мъж на по-интимни теми. И все пак, може би този текст ще е в състояние да ти даде още малко информация, която да ти бъде полезна при опознаването на твоята половинка. Тук са подбрани някои интересни тенденции, които, разбира се, не е задължително да се отнасят конкретно за твоя любим, но пък биха могли да ти послужат като вдъхновение при изследването на мъжките „тайни“. Колкото по-добре разбираш партньора си, толкова по-лесно ще ти се отдава интимната връзка с него.

И така, знаеше ли например, че мъжът…

… също има Г-точка (G-spot)? Да, това е простатната жлеза. Както жената има т.нар. Г-точка, мъжът също притежава еквивалентна на нея такава. Простатата е много чувствителна зона, чиято стимулация би могла да усили многократно мъжкия оргазъм. Можеш да я стимулираш по два начина – външно, чрез нежен масаж с пръсти на мястото между ануса и тестисите, и вътрешно – чрез анално проникване. По-подробна информация по темата ще намериш в „Простатата – мъжката Г-точка„.

… полага изключително големи усилия, за да забави еякулацията си и удължи времето за секс? Ако усетиш забавяне в ритъма или кратка пауза, от която той се нуждае по време на секс, то това вероятно е защото той е на ръба на кулминацията и се нуждае от промяна в темпото, за да не се „изпусне“. Концентрацията му в този момент е много силна. Задържи ли се веднъж, обикновено се нуждае от повече време, за да се доближи отново до върховия момент. Така и двамата бихте могли да се насладите по-дълго на любовния акт.

… изхожда от това, че ти достигаш до оргазъм всеки път? По-скоро не се замисля над вариант, в който правите секс и ти не достигаш кулминация. Имай предвид, че жените в порно филмите, които гледа, освен че харесват всичко, и свършват винаги. А тези дами, с които е бил преди теб, най-вероятно са премълчали много неща. Така че единственият начин да разбере дали и кога ТИ достигаш връхната точка, е когато ТИ му го кажеш. Не си мисли, че ще засегнеш егото му, ако му подшушнеш, че все още не си свършила и искаш да продължите, или закачливо му кажеш на закуска, че снощи ти липсваше онази кулминация, която изживя с него миналата седмица. Напротив, ще се зарадва на тази твоя откровеност, защото мъжът…

… намира за привлекателно, когато жената говори свободно за секс и споделя какво ѝ харесва. Да имаш увереността да говориш открито за твоите сексуални желания определено се оценява от мъжкия пол. По този начин той самият се чувства комфортно, знаейки, че сексът за теб е нещо също толкова естествено, колкото и за него, и няма притеснението, че ще те смути, ако засегне някоя деликатна тема. Всеки съвет и всяка насока от твоя страна пък го приближава все повече до тъй желаната роля на перфектен любовник. Важно е да подхождаш с уважение към темата секс, това ще създаде същото отношение и у него, без риск от прекрачване на границата с вулгарното.

… при оргазъм отделя хормони, които го приспиват? Не обвинявай себе си за това, че той няма желание за разговори или още интимности след секса. Някои изследвания показват, че при еякулация в тялото на мъжа се отделят хормони, отговорни за неговата умора и силно желание за сън. За разлика от теб, която получава доза адреналин (проучване сред жени при самозадоволяване), след оргазъм той бързо отпътува към страната на сънищата, макар и неволно. Приеми това без да му се сърдиш.

… получава силни болки в слабините, ако е получил ерекция, но не е успял да свърши? Ако възбудиш партньора си силно и продължително, но го оставиш „на сухо“, възможно е притокът на кръв в пениса и тестисите да предизвика силни болки поради задържаната еякулация. Имай го предвид, ако искаш да приключите с ласките преди той да е достигнал желания финал.

… получава първата си ерекция още на петгодишна възраст? Възможно е дори и по-рано. Колкото и да е учудващо, момчетата получават ерекция още в ранна детска възраст, която обаче не е предизвикана от някакво сексуално преживяване или желание (но е възможно целенасочено да си представят женски форми – гърди, дупе). С времето ерекциите зачестяват и стават редовни, като постепенно се обвързват и с еротични представи.

… получава около 11 ерекции на ден? Като изключим останалите 3-5, които е получил през нощта (най-вече в ранните сутрешни часове), мъжът получава средно около 11 ерекции на ден, които не възприема съзнателно и не свързва с нищо сексуално. Тези своеволия на пениса могат да смутят господина, тъй като той не е в състояние да ги контролира, но пък са нещо съвсем нормално. Освен това, ерекцията рано сутрин, събуждайки се от сън, е добър знак за потентността на мъжа.

… се самозадоволява дори когато е във връзка и прави редовен секс? Сексът с жена, която харесва, е върховно изживяване, но въпреки всичко самозадоволяването си остава част от неговата връзка със самия него. Фактът, че мъжът продължава да гледа порно филми и мастурбира дори когато е в интимни отношения с теб, не бива да те притеснява. Всъщност той разграничава едното от другото и отношението му към теб не се влияе негативно от неговата лична интимност със себе си. Уважавай това лично пространство и не забравяй, че същото се отнася и за теб – не се лишавай от времето с теб, с твоето тяло, то е също толкова ценно, колкото и това с партньора (виж повече в „Опознай себе си„). А за разнообразие би могла да му предложиш следващия път да гледате заедно порно – възможно е това дори да те вдъхнови!

… ако харесва аналния секс, то е защото това е признак на доверие от страна на дамата? Аналният секс е свързан по-скоро с възбуда на ментално ниво, отколкото на физическо. Да, анусът обикновено е по-стегнат от вагината и проникването през него упражнява по-интензивен (и приятен) натиск върху пениса. Но друго е това, което възбужда мъжа при подобен тип интимност – твоето доверие и разрешение да се докосне до още по-труднодостъпна зона.

… не държи непременно да знае с колко мъже си била преди него? Затова, ако не те попита директно, запази тази информация за себе си. Тя не добавя абсолютно никаква положителна стойност към отношенията/секса конкретно между вас двамата. И ако сме честни, ти също не държиш да знаеш всички подробности за интимния му живот в миналото. Фокусирай се върху сега и всичко, което ви предстои.

И така, вече си още една крачка по-близо до опознаването на мъжкия свят, което е съществено при взаимоотношенията ти с неговите представители. Ако имаш твои наблюдения, които се различават от гореспоменатите или пък искаш да допълниш списъка с още интересни факти, пиши на Feel Talk Love – нека взаимно си помогнем в отгатването на мъжките тайни.

Feel Talk Love