Ако си задаваш въпроса кое ти пречи да достигнеш онова върховно удоволствие от секса, за което четеш в женските списания или слушаш в разговори с приятелки, то тук ще намериш обобщение на може би най-важните 5 стъпки към отключването на твоята сексуална енергия, така че да почерпиш от нея максимална сила и щастие. За начало е важно да си дадеш сметка, че пълноценните интимни взаимоотношения са важни цялостно за твоята настройка към самата теб, към партньора, към хората около теб, към живота. С други думи – не пренебрегвай секса.

1. Не пренебрегвай секса (добрият секс е важен)

Сигурно е, че партньорът, с когото правиш секс, те привлича по редица критерии (или поне по някои, които са достатъчни), за да си легнеш с него. Затова е разбираемо, ако интимните взаимоотношения с него те карат да се чувстваш добре, дори да трябва да затваряш по едно око в леглото – да стиснеш зъби, когато много те боли, да изтърпиш силова стимулация на чувствителни за теб зони или пък да не си признаеш, че искаш секс, когато той вече е готов да заспи. Защото „това не е най-важното“. Та нали всичко останало, истински важното, нали то върви перфектно!

Без да си даваме сметка обаче, именно тези непълноценни интимни взаимоотношения се отразяват цялостно на отношението към партньора. Ако всеки път само изчакваш той да свърши, защото ти е досадно, означава, че всеки път се отказваш от потока на положителна енергия, идващ с добрия секс. Това подсъзнателно се отразява на отношението ти към партньора иначе – започваш да го критикуваш, ревнуваш, обвиняваш – емоции, които натоварват теб, зареждат негативно и двама ви, а понякога водят дори до раздяла. В други случаи пък, когато той изключително много се старае, но ти, въпреки че влагаш цялата си концентрация, не успяваш да стигнеш до оргазъм, започваш да обвиняваш себе си, да смяташ, че нещо с теб не е наред, че ти си различна. И ти се иска това да не е така. Той от своя страна пък се тормози, че не е в състояние да те задоволи. Отново се товарите с отрицателни емоции, които биха могли да ескалират в загуба на интерес един към друг и в търсене на друг партньор, който да разреши проблема.

С други думи, добрият секс ще заздрави взаимоотношенията ви. Но по-важното – той ще допринесе за вътрешно усещане за щастие на всеки един от вас. И това автоматично ще се отрази както на отношението ви един към друг, така и към живота като цяло. Както казва Марго Ананд в „Любов, секс, пробуждане“, това е все едно „да влезеш в аптека и да вземеш всички налични хапчета за добро настроение“. И тъй като сексът представлява интимни взаимоотношения, двете страни са с еднаква значимост – това, което ти обичаш в леглото и това, което харесва мъжът. Необходимо е да опознаете един друг. Затова…

2. Не се срамувай

Една от най-важните предпоставки за това да почерпиш истински от сексуалното удоволствие, е да преодолееш срама. Има толкова много причини да се срамуваш от половия си орган. Косми, миризма, течения, кръв, отпуснатост, тъмен цвят, асиметрия… Толкова обидни думи има по неин адрес, толкова вицове, толкова псувни. А и как да не се срамуваш, като дори и „научният“ термин в учебника по биология е „срамни устни“! Няма начин в такъв случай да не се притесниш сериозно и да не съобразиш хиляди неща, преди да я покажеш на друг. Да не говорим, че някои доста приятни елементи от сексуалната игра са ти неприятни, по-точно неудобни, именно защото те е срам – например орална любов или анален секс. Притесняваш се от гримасите, които правиш, когато достигаш кулминация, от виковете, от еякулацията си, от това „той да не си помисли нещо“. Ограничаваш самата себи си, а в същото време искаш да се отпуснеш и да изпиташ оргазъм.

Истинското удоволствие от секса идва, когато се отърсиш от този срам. Приеми вулвата, вагината, клитора като части от твоето тяло така, както приемаш всичко останало – дланите, ходилата, гърдите. Обичай себе си с всичко, което принадлежи към теб. И не спирай да се опознаваш…

3. Опознай себе си

Веднъж преодоляла срама, ти трябва да отделиш достатъчно време, за да опознаеш самата себе си и твоето собствено тяло. Вероятно имаш предубеждения за това, че нещо с теб не е наред, че ти си различна и не си в състояние да достигнеш „вагинален“ оргазъм, оралната любов при теб не води до оргазъм, аналният секс не може да ти достави удоволствие, не си способна да достигаш оргазъм при всеки полов акт. Именно затова е важно да обърнеш необходимото внимание на себе си – повярвай, ще се убедиш, че си способна на всичко това! Ако ти сама обаче не опознаеш собственото си тяло, не разбереш кое го възбужда и какво му харесва и не си в състояние сама да си доставиш върховното удоволствие от оргазма, то недей да мислиш, че някой друг (мъжът) би бил в състояние да го направи. Имай предвид, че той живее в мъжко тяло и представата му за това как чувства твоето се базира на опита му с ДРУГИ жени, порно филми или видеа, или разговори с приятели мъже. Това в никакъв случай не гарантира, че той ще е в състояние да уцели точно ТВОИТЕ желания. Освен това, на него страшно му се иска ти да останеш доволна, така че той самият е притеснен. Ако ти не си насреща с конкретни инструкции за това как да го постигне и го оставиш да си мисли, че всичко е ОК, смятай, че правиш лоша услуга както на него, така и на себе си.

Конкретни съвети за това как да научиш повече за теб и твоето тяло, би могла да немериш в статията „Опознай себе си„.

4. Ти трябва да проговориш (мъжът не е виновен)

И така, оттук нататък всичко е в твоите ръце. От теб зависи дали ще се примириш със секса такъв, какъвто си го имала досега и ще смяташ, че няма какво повече да научиш и да изживееш, или ще се опиташ да промениш нещата и да откриеш нови измерения, които ще те карат да тръпнеш в очакване на интимността с партньора.

В случай, че попаднеш на мъж, който се интересува от това какво ти харесва и как по-точно „го искаш“, то ти трябва да си максимално откровена с него. Не го заблуждавай, бъди честна с него и със самата себе си. Сподели с него точно къде и как ти харесва, в каква последователност, с каква сила, с ръка, с език, със секс играчка, с дрехи – повярвай ми, той ще бъде възхитен! Най-накрая ще е попаднал на жена, която да говори без задръжки по тази тема! Защото всички преди теб са се притеснявали и очевидно премълчавали толкова много неща! „Всякак ми харесва с теб“ няма да го накара да те желае така, както например „Мен страшно ме възбужда, когато проникваш в мен отзад и ми дърпаш косата“. Но не го казвай, за да те желае той, а защото на ТЕБ наистина така ти харесва.

Ако ли пък той се окаже от тези, които не се замислят особено над това задоволена ли оставаш или не, то нещата отново са в твои ръце. Тук обаче е много важно да разбереш, че мъжът не е виновен. Мъжът не е виновен за това как се държи в леглото. Има редица причини, на които се дължи неговото „невежество“, които ще засегнем в друга статия. Това, което трябва да знаеш е, че той няма откъде да се е научил. Нито родителите вкъщи са му обяснили, нито учителите в училище, нито приятелите. Гледал е порно, което му е създало някаква фантастична представа за това какво е добър секс, и дотам. И ако жените преди теб не са били откровени, то бъди сигурна, че той си живее в свят, в който всичко е наред и той е супер в леглото. Така че не му се сърди, не го критикувай и не се ядосвай. Ти си тази, която трябва да вземе нещата в свои ръце и да му покаже. Без страх от това, че ще засегнеш егото му. Напротив, и тук той ще бъде възхитен. Би могла да му предложиш например, следващия път фокусът да е изцяло върху него – той ще е със завързани очи, а ти ще се погрижиш за подходяща атмосфера, ще масажираш първо тялото му, след това пениса и ще му доставиш огромно удоволствие, което ще го накара да иска да ти се отблагодари със същото. Ако все пак той не се сети, може ти директно да му предложиш: „Нека следващия път сменим ролите, аз ще ти покажа, точно как ми харесва да ме докосваш“. Бъди секси, флиртувай с него и го научи.

5. Разбери повече за мъжа

И както споменахме вече по-горе, необходимо е да опознаеш партньора си. Важно е да отделиш достатъчно време за опознаване на мъжа и това как функционира неговото тяло, какво го възбужда и кои са неговите критерии за добър секс. Това може да бъде индивидуално при всеки мъж. Но все пак има някои неща, които са по-често срещани и дори биха те учудили. Виж „Знаеше ли, че мъжът…“ с интересна информация по темата.

Feel Talk Love